subway.com web sitesinin beslenme bölümünde “
Gıda Alerjisi Olan Kişiler için Ürün İçeriği Bilgileri” başlıklı bir belge yayınlanmıştır. Bu belgede hangi standart menünün belli alerjenleri ve hassas bileşenleri içerip içermediği açıklanmaktadır.
Bu bileşenler bitki kaynaklıdır.
Peynir işlemede kullanılan renin mikrobiyal kökenlidir; bununla birlikte, üretim değişiklikleri nedeniyle peynirde dana renini olma ihtimali vardır. Peynirimizde domuzdan elde edilen renin kullanılmamaktadır.
Temel menü ürünlerinin hiçbirinde herhangi bir yapay trans yağ yoktur (kısmen hidrojenlenmiş yağ). Birkaç menü ürünlerinin içeriğinde az miktarda doğal olarak bulunan trans yağ vardır ve bunlar et ve süt ürünlerinde görülür.
SUBWAY markası, standart menü içeriğine MSG eklememektedir. Bununla birlikte, hidrolize veya tekstüre sebze proteinleri ve/veya otolize maya gibi diğer bileşenler ürünlerimizde kullanılmaktadır. Bu bileşenler, MSG'nin sebep olduğu hassasiyetlerin benzerine sebep olan glutamatlar içerir. SUBWAY'de hangi yiyeceklerin otolize maya ve hidrolize protein içerip içermediğini bulmak ve bileşen listesini görüntülemek için web sitemizin beslenme bölümüne göz atabilirsiniz. Ayrıca beslenme bölümünde “
Gıda Alerjisi Olan Kişiler için Ürün İçeriği Bilgileri” başlıklı bir belge vardır. Bu belgede, bu iki bileşeni içeren menü ürünleri belirtilir. Atıştırmalık cipsler ve önceden paketlenmiş salata sosları MSG içerebilir, bu nedenle paketteki malzeme listesini okumayı ihmal etmeyin.
Tüm SUBWAY® menü ürünleri helal sertifikasına sahiptir.
Aşağıdaki sandviç ve salatalarda domuz eti yoktur: Tavuk Jambon, Tavuk Pizziola Melt, Teriyaki Tavuk, İtalyan B.M.T.™, Marinara Soslu Köfte, Tavuk Fileto, Rozbif, Baharatlı İtalyan, Biftek ve Peynir, Subway Club™, Deniz Ürünleri, Ton Balığı, Hindi Göğüs ve Hindi Jambon. Ayrıca sebzelerimizde, soslarda ve peynirde domuz eti yoktur.